Princess Ai av Misaho Kajiradou, D J Milky, Ai Yazawa och Courtney Love

image76

Det är en lätt osannolik kvartett som står bakom Princess Ai. Misaho Kujiradou är en tecknare som hållit på länge. År 1997 gjorde hon sin debut i månadstidningen South och har därefter dess tecknat en lång rad serier. Princess Ai är hennes mest populära hittils.

Ai Yazawa är en mycket känd mangaka som bland annat är kvinnan bakom succéserierna Paradise Kiss och Nana. Här har hon dock bara varit med och hjälpt till med grundstoryn.

Förutom manga har D.J. Milky även gjort barnböcker. Hon är dock främst känd som musiker.

Courtney Love behöver knappast någon större presentation. Hon är känd som sångerska i rockbandet Hole, skådespelerska och som änka till rocklegenden Kurt Cobain. Vad som inte är lika känt är att hon tidigare bott i Japan och är en stor mangafantast.

Denna kvartett har tillsammans skapat Princess Ai. Serien handlar om Ai. Hon befinner sig i Tokyo men vet inte varför eller ens vem hon är. Långsamt dyker små minnesbilder upp. Sakta men säkert går det upp för henne att och hon är en prinsessa från det krigshärjade Ai-landet. Hon har kommit till jorden för att hitta ett sätt att rädda hennes hemland. I Tokyo börjar hon dock arbeta som sångerska och blir sanbbt populär.

Är det några som känner till musikbranschens ljusa och mörka sidor är det Love och Miko. Det skildrar dom väl i mangan. Kujiradous teckningar är mycket bra. Serien är spännande och underhållande. Passar bägge könen. Från ca 13 och uppåt. Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0