Rave Master av Hiro MashimaFöljande manga finns än så länge bara på engelska.

Hiro Mashima är hittils mest känd för sin manga Rave Master. Den är också känd under namnet Groove Adventure Rave. Succén har gjort att mangan adapterats till animé-serie, som dock lades ner innan den hann avslutas. Lite kul är också att Rave Master är en av de första mangaserierna som översatts till spanska. Rave Master har även adapterats till 6 olika TV-spel, 1 till Nintendo GameCube, 2 till Game Boy Advanced samt tre till Playstation.

Huvudpersonen i Rave Master är 16-årige Haru Glory. En dag råkar han på den konstiga hundliknande varelsen Plue. När dessutom det onda demonkortssällskapet dyker upp inser Haru att han är utvald att leta rätt på de fem RAVE-stenar som är nyckeln till världens frälsning.

Serien är vältecknad. Den är dock lite stel i början, i både tecknarstil och handling men efter ett par volymer är stelheten helt borta. Den ger god underhållning. Den är i samma klassiska shonenstil som Bleach av Tite Kubo och One Piece av Eiichiro Oda.

Mangan är komplett i 35 volymer och dess primära målgrupp är grabbar från 13 år. Fast de flesta serieälskare oavsett kön och ålder blir nog underhållna av Rave Master.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0