Sandland av Akira Toryiama

image14

Jag tror att de flesta vet vem Akira Toryiama är. Han är mannen som blev känd över hela världen då han skapade Dragon Ball. Efter att ha avslutat succen har Toryiama trappat ned i sitt skapande. Han har gjort några strömangor. Kajika är en sådan, Sandland en annan.

Sandland, som finns i en avslutande pocket, utspelar sig i en nära framtid där krig förstört jorden. Istället kallas vår planet nu för Sandlandet eftersom allt som är kvar är ett torrt och öde land. Vattnet kontrolleras av en girig kung. Men enligt en gammal legend ska den finnas en försvunnen sjö någonstand i Sandlandet. Sheriff Lao bestämmer sig för att leta efter sjön och tar hjälp av Belsebub, sonen till demonkungen samt Belsebubs assistent Tjuven. Tillsammans reser trion genom öknen och kämpar mot drakar, banditer och den farligaste fienden av dem alla, kungens armé.

Precis som Kajika är Sandland en mycket bättre serie än Dragon Ball. Och precis som Kajika skulle Sandland mått lite bättre av att vara lite längre (gärna en handfull pocketdelar till). Men det spelar egentligen ingen större roll i och med att serien är bra i alla fall. Den är dessutom vältecknad. Den rekommenderas.

Serien har även gått som följetong i tidningen Shonen Jump.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0