V.B. Rose av Banri HidakaDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Banri Hikada är en relativt framgångsrik mangaskapare. Bland hennes verk kan nämnas I Hate You More Than Anyone, Tears of a lamb och V. B. Rose.

V. B. Rose hanlar om Ageha. Hon fullkomligt älskar att sy. Så när hennes systers skräddare skadar sig passar Agetha på att själv åta sig att göra klänningen. Detta leder till både jobb och kärlek för Agetha.

Mangan blev i Japan allt mer populär ju längre den höll på. Jag antar, och hoppas, att den därmed blev bättre. För de tidiga volymerna är inte mycket att hänga i granen. Den är fylld av klicheer, främst kring könsroller. Förvisso är Agetha en skön karaktär och det måhända är orsaken till att mangan blivit så pass populär som den trots allt blivit. För karaktären Agetha och hennes översvallande känslor är lätta att tycka om. Men på det stora hela är V. B. Rose en manga man både kan ha och mista.

Kan kanske vara kul att veta att Banri Hidaka är en av Natsuki Takayas favoriter. Natsuki Takaya är skaparen till den omåttligt populära Fruits Basket.  

Mangan finns i 14 volymer.
Rekommenderas egentligen inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0