Rough Guide to Superheroes av Paul Simpson (redaktör)Följande bok finns än så länge bara på engelska.

Rough Guides Ltd är en bokserie som ger ut resehandböcker samt faktaböcker om diverse faktagenrer mellan himmel och jord. Ägaren bakom Rough guide är Pearson PLC. Ända sedan bokserien startades med Rough Guide to Greece 1982 har det utkommit ett gediget antal böcker om ett gediget antal ämnen. Även serievärlden har Rough Guides Ltd gett sig på, med boken Rough Guide to Superheroes.

Boken skummar på ytan och ger en mycket översiktlig bild på olika superhjältar, men även författarna och förlagen bakom. Eftersom det handlar om just superhjältar består givetvis boken mestadels av amerikanska författare och seriehjältar. Men bland författarpresentationerna finns japanen Osamu Tezuka, bland hjältarna finns Super Mario och Sailor Moon och bland skurkarna finns Atlas (Astro Boys fiende). En kort artikel om superhjälteserier i japan finns också med i boken, där bland annat Ranma 1/2 nämns.

Det finns bättre böcker för den som vill ha något att bita i angående superhjältar (som Mike Conroys två böcker 500 great comicbook action heroes och 500 great comicbook villains). Men det Rough Guide förlorar med att inte gå på djupet vinner boken på att den går på bredden. Den tar upp så kopisöt mycket, även om det är ytligt. Det gör att Rough Guide to Superheroes är en mycket bra ingångsbok och försvarar dess plats på varje välsorterat bibliotek.

Rekommenderas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0