Kick Off! av Yokaj StudioYokaj studio är Sveriges första (och hittils mest etablerade) mangastudio. Medlemmarna har prisats i både svenska och internationella tävlingar där svenska mangatalangen kan nämnas. De har även tecknat Carolina Klüft i mangastil inför friidrotts-VM 2007.
Studion har tidigare utkommit med Manga skoldagbok, Yosh! Teckna manga! och Teckna lätt manga. Huvudtecknare i Kick off! är studiomedlemmen Yosh som har sina rötter i Hongkong och hon är givetvis uppvuxen med manga och animé. De övriga medlemmarna är Kajfa, Soya och DoraJen.

Boken är inte den första svenska originalmangan som utkommit. Tidigare har både Tanks av Jesper Nordqvist och Medley av Lisa Medin utkommit tidigare. Men Kick Off är den första svenska mangan som utkommer i det klassiska mangapocketformatet medan medan de andra svenska serierna följer den traditionella album/fanzin-utgivningen.

Boken handlar om den lätt otursförföljde Krille som oftast känner sig bortgjord inför sin drömtjej. Han har dessutom fotbollsdrömmar men hans lag är långt ifån det bästa. Men så råkar han stöta på Andreas, som visar sig vara ett spöke. En mystisk kraft verkar tvinga dem att vara tillsammans och Krille passar på att utnyttja situationen. Andreas var, när han levde, en tjejmagnet som även var en duktig fotbollsspelare och hade bra betyg. Alltså Krilles motsats. Krille försöker få spöket Andreas att hjälpa Krille att uppnå det Andreas en gång var.

Innan jag läste Kick Off! trodde jag att den skulle vara som Buster-serien, eller eventuellt som de gamla Åshöjdens BK-böckerna. Men tji fick jag. Det är förvisso en hel del fotboll, men det skulle inte vara manga om det inte var en massa annat också. Kick Off! är en mycket underhållande manga som därtill är vältecknad. Är de andra delarna lika bra kommer detta att vara en riktig höjdarmanga. Kick Off! planeras att bli sex volymer och dess primära målgrupp är 13-åringar och uppåt.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0