Nana av Ai YazawaAi Yazawa är i hemlandet japan en mycket populär mangaka (mangaförfattarinna). Förutom succén med Nana ligger hon även bakom den mycket populära Paradise Kiss. På svenska finns även omtyckta Princess Ai som Yazawa gjorde i samarbete med DJ Milky, Misaho Kujiradou och Courtney Love.

Hennes största succé hittils är Nana som handlar om två kvinnor som båda heter Nana. Nana Komatsu är en tjej med ett mycket trassligt kärleksliv i bagaget. Hon bestämmer sig för att flytta till Tokyo och lämna allt strul bakom sig. Dessutom kanske hon kan finna den stora, rätta kärleken? Den andra Nana, Nana Osaki, kämpar för att slå igenom på Tokyos punkscen. Målet är att bli en världsstjärna och inget får stå i vägen för henne.
 
Dessa två "Nanor" är mycket olika varandra. Trots (eller på grund av) detta blir dom bästa vänner. I serien får vi läsare följa de två tjejerna i deras storstadsliv som är fyllt av partyn, sex, musik och skvaller. Och givetvis deras strävan att nå sina mål. 

Nana är en av de mest sålda Shoujo-serierna någonsin. Det förvånar mig inte. Den är mycket välskriven med trovärdiga tredimensionella karaktärer. Dessutom är serien vältecknad. Nana är den hittils bästa romantiska "levnadsödesmanga" som översatts på svenska.

Den primära målgruppen är tjejer från 15 år. Nana pågår fortfarande i Japan men kommer att bli mer än 15 volymer lång.
Rekommenderas. Bästa Shoujomangan (tjejmangan) hittils.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0