Negima av Ken Akamatsu



Denna manga finns endast på engelska men har gått på svenska i den numera nedlagda tidningen MangaMania.

Ken Akamatsu är en av de mer populära mangaförfattarna i Japan. På svenska finns hans succé Love Hina (som också gått i MangaMania).

Negima handlar om det 10-åriga underbarnet Negi Springfield. Hans dröm är att bli en mästermagiker och tror att han ska få bli det då han tar examen i magiakademin. Istället skickas han till Japan för att bli engelsklärare vid en flickskola. Där blir han populär bland sina elever, utom hos Asuna eftersom Negi ersatt läraren hon var förtjust i. Negi är dessutom förbjuden att använda sin magi men det är inte så lätt. När han nyser så åker t.ex. alla kläder av dom som är nära honom. Dessutom dyker det vampyrer och annat upp.

Precis som Love Hina är Negima fylld av sexhumor. En ganska handgriplig sådan vilket kan sticka i ögonen hos vissa västerländska läsare. För mig gör det egentligen inget om handlingen är tillräckligt bra. Dessvärre är så inte fallet med Negima. Handlingen verkar mest vara en ursäkt för just dessa sexskämt. Dessvärre blir det mest tråkigt och inte särskilt upphetsande heller.

Negima pågår fortfarande och kommer att komma i minst 18 delar. Mangans primära målgrupp är 15-åriga grabbar (vilket är lite lustigt med taka på att huvudpersonen är 10 år).

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0