Shojo StarsEn ny mangatidning på svenska har sett dagens ljus, ungefär samtidigt som den svenska mangatidningen MangaMania lades ner. Den heter Shojo Stars och startades av MangaMedia i samarbete med förlaget Hakusensha hösten 2007. Tidningen kommer ut en gång i månaden. Det som skiljer Shojo Stars från de övriga mangatidningarna är att den riktar sig till en kvinnlig publik. Förutom manga innehåller tidningen (manga)nyheter, artiklar, tävlingar och liknande.

Serierna som ingår i tidningen (debutnumret) är Fruits Basket av Natsuki TakayaGod Child av Kaori Yuki, W Juliet av Emura samt Skip Beat av Yoshiki Nakamura.

Fruits Basket har jag berättat mera om på ett annat ställe i min blogg.

God Child utspelar sig i den senare hälften av 1800-talet i london. Huvudpersonen är den mystiske Kain som samlar på farliga gifter. I första delen blir han indragen i ett äventyr där en mystisk mördare vid namn  "den vansinnige kaninen" mördar unga kvinnor. God Child är en mycket originell och spännande serie. En lätt varning utfärdas i och med att den är ganska blodig.

W Juliet handlar om en pojkflicka som ska spela Romeo i en skolpjäs. Den som ska spela Julia visar sig dock vara en man som alla tror är tjej. Han har slagit vad med sin far att han kan spela tjej under ett år, i så fall får han utbilda sig till skådespelare istället för att ta över familjens dojo. Serien handlar om förvecklingar mellan könen och kärleksrelationen mellan de två huvudpersonerna.

Skip Beat handlar om den unge Kyoko Mogami som blir sviken av sin barndomsvän Sho Fuwa som är en popstjärna på uppgång. Hon beslutar sig för att hämnas.

Jag blev glatt överraskad av Shojo Stars. Alla fyra serierna var av hög klass och utan sexistiska drag som är så vanligt inom shojomangan. Tre av serierna är mycket bra tecknade. W Juliet är något sämre tecknad men likvääl underhållande.

I och med att det är en tidning kommer serierna att avslutas och bytas ut mot nya. Det är bara att hoppas att dom kommer att bli lika bra som dessa.

Shojo Stars rekommenderas varmt för inköp.


Kommentarer
Postat av: anna

En jättebra tidning!

2007-10-01 @ 16:11:07
Postat av: hej

det måste vara mer om hur man tecknar................

2008-04-12 @ 20:54:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0