Gon av Masashi Tanaka

image113

Gon är något så ovanligt som en manga utan text. Gon är namnet på en aggressiv liten dinosaurieunge och i manganovellerna får vi ta del av Gons liv och äventyr med och mot andra djur.

Gon hör till de första mangaserierna som kom till Sverige. Serien blev en succe världen över och blev ganska populär även i Sverige. (Givetvis kan man inte jämföra med Dragon Balls popularitet flera år senare).

Den är oerhört vältecknad. Det känns som om varje bildruta är ett konstverk. Bitivis är serien mycket våldsam och blod och djurdelar sprids över serierutorna. Men det är alltid bra och det känns som om våldet har ett syfte, istället för att vara våld för våldets egen skull.

I likhet med de andra (få) mangaserierna som släpptes i Sverige innan Dragon Balls genombrott är denna ganska svår att få tag på. Den finns att köpa på tyska och engelska. Men i och med att serien i sig är utan text (det är bara på baksidan det finns lite text) är det inte ett större problem.

Gon är en bra allåldersmanga som rekommenderas varmt (allt för små ska nog undvika att läsa den om dom inte vill se lemlästade djur).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0