Soul Eater av Atsushi Ohkubo


Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Atsushi Ohkubo har tidigare gjort den populära mangan B.Ichi. Han är dock mest känd för mangan Soul Eater som blivit en stor succé. Den har adapterats som CD-bok (som medföljde en konstbok om Soul Eater). Den har även adapterats till animé-serie. Mangan har även överförts till TV-spelens värld inte mindre än tre gånger till Nintendo Wii, Playstation 2, PSP samt Nintendo DS.

Soul Eater handlar om Maka som fått i uppdrag att samla ihop själar från onda människor. Hennes partner är en liten pojke som också är en soul eater. Han kan förvandla sig till en levande lie och äter upp själarna till de onda människor Maka dräper. En mystisk häxa dyker upp och lierar sig med de två.

Det är full fart i den här mangan. Tempot är högt och man sveps med. Men bara ett tag. Soul Eater är en så kallad Ecchi, d.v.s den innehåller en hel del naket men inga könsdelar. Oproportionerligt stora bröst och inte helt passande sexskämt drar ned intrycket. Mangan underhåller men inte tillräckligt för att i alla fall jag ska kunna förbise alla dessa sexskämt.

Mangan är pågående med 15-åriga grabbar som främsta målgrupp.
Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0