Crimson Hero av Mitsuba TakanashiDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Mitsuba Takanashi ligger bakom flera relativt framgångsrika mangatitlar. Bland hennes verk kan nämnas Angel's Pocket, The Devil Does Exist och The Flowers of the Sun. Ytterligare en av hennes större succéer är Crimson Hero.

Crimson Hero handlar om Nobara vars föräldrar har en gammaldags anrik restaurang. De önskar att hon ska engagera sig i restauranten, någon Nobara inte vill. Istället byter hon skola till Crimson Field High School som är känt för sitt volleybollag. Detta trots att hennes mamma inte vill att hon ska spela volleyboll utan satsa på en framtid som restaurantchef.

Egentligen påminner den här mangan en hel del om filmen Bend it Like Beckham (Skruva den som Beckham) med bland andra Kiera Knightley. Alltså traditioner vs. sport. Men här är det volleyboll istället för fotboll.

För att vara en Shoujomanga är den relativt sparsmakat tecknad. Något som förenklar läsningen. Synd bara att det inte är så mycket att läsa. Handlingen är ganska banal och till exemplet som nämndes ovan, Bend it Like Beckham, tacklar ämnet på ett mer underhållande sätt. Går man som ung tjej igenom en liknande situation som huvudkaraktären finner man säkert en del tröst i mangan. För oss andra blir det lite för tråkigt. Mitsuba Takanashi kan bättre än så här.

Mangan är pågående och riktar sig primärt gentemot flickor från ca. 13 och uppåt.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0