Comic royale 2 av medlemmar i Hofors SerieföreningHofors Serieförening består av elever från serieskolan i Hofors (den serieskolan har numera flyttat till Gävle). Mer info om föreningen finns här.

Föreningsmedlemmarna ansåg att skolan inte satsade tillräckligt på utgivningen utan endast gjorde uppkopierade fanzines. Altså valde eleverna att själva ge ut någon mer välproducerat. Vilket denna bok verkligen är. Det är en storpocket på gedigna 264 sidor och innehåller 32 olika serieskapare.

Den här typen av album har ett mycket ojämnt innehåll. Men det är egentligen inte så konstigt utan ska egentligen vara på det viset. Så väl teckningsstilen som manuset varierar kraftigt i stil och genre. Vissa medverkande har valt att teckna i den så kallade mangastilen, andra inte. Men det finns en hel del läsvärt. Vissa av serietecknarna i detta album kommer vi garanterat att se mer av i framtiden.

Comic Royale 2 är som sagt ojämnt men denna typ av album har sin givna plats på ett välsorterat bibliotek. Föreningen har förresten precis släppt Comic Royale 3. Mer om den längre fram.
Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0