BanzaiBanzai ges ut av Egmont Kärnan. Förlaget själva menar att tidningens ledord är aktuellt och coolt. En något luddig beskrivning kan tyckas. Tidningen innehåller artiklar/reklam om produkter från kända varumärken så som Pokemon, Duelmaster, Playstation och Nintendo men även artiklar om filmer samt pyssel som soduko. Dessutom innehåller tidningen en följetongsserie med Indiana Jones, gjord av Philip Gelatt och Ethen Beavers. Man kan alltså säga att tidningen innehåller populärkultur från främst USA och Japan.

Tidningen har en tryck-upplaga på 24.000 exemplar och ges ut 8 gånger per år. Den huvudsakliga målgruppen är barn mellan 7-12 år.

Det är egentligen inget större fel på tidningen. Ambitionen känns bra, men den är alldeles för tunn, både till innehåll och till sidantal. Alla artiklar är egentligen mer eller mindre intressanta men känns mer som ingresser än som artiklar. Med tanke på att Banzai bara utkommer 8 gånger per år borde tidningens skribenter åstadkomma mer. Tidningens enda serie, Indiana Jones, är hyfsad. Både manuset och teckningarna är helt okej. Men eftersom det är en följetongsserie blir det inte mycket till tempo. Som läsare hinner man precis bli intresserad innan serien tar slut till orden "fortsättning följer i nästa nummer". Jag skulle nog uppskatta tidningen om Egmont skulle våga tro mer på sin publik och tillföra lite mer text till artiklarna.

Rekommenderas inte. Men den har potential.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0