Webcomics: Tools and Techniques for Digital Cartooning av Steven Withrow och John Barber



Följande faktabok finns än så länge bara på engelska.

Webcomics: Tools and Techniques for Digital Cartooning är en introduktion till det relativt nya fenomenet att publicera serier på webben. Boken presenterar serieskapare som använder webben som sin arena. Boken visar också praktiskt hur det går till att publicera sina alster online.  

Bägge författarna, Steven Withrow och John Barber, är vana användare av internet som arena för sina serier. 

Boken är seriöst skriven och tar ämnet på stort allvar. Greppet där boken blandar intervjuer med praktiskt data-arbete är lyckat. Engelskan är däremot inte så lättläst, mycket på grund av alla datatermer, så engelskakunskaperna bör vara mycket goda då man läser denna bok.


Vi har förmodligen bara sett början av populariteten med serier på nätet. Jag tror att fler och fler kommer att välja webben istället för att gör fanzines, speciellt då tekniken verkar bli lättare och böcker som denna dyker upp. Ett fanzine är en förkortning av engelskans fan magazine och är en amatörpublicerad/hemmaproducerad tidskrift utgiven av fans med andra fans som främsta målgrupp.

Dena bok känns viktig att ha på varje välsorterat bibliotek och jag hoppas att den (eller någon liknande) snart kommer på svenska.
Rekommenderas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0