Gotcha Gacha av Yutaka TachibanaDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Yutaka Tachibana är ett relativt nytt namn på mangahimlen. Förutom Gotcha Gacha, som är hennes hittills största succé, har hon även gjort omtyckta mangan Honey

Gotcha Gacha handlar om tonårige Yuri. Hon är förälskad i Yabe som i sin tur bara har ögon för den sexige (men våldsamme) Motoko. För att komplicera saker och ting är Yuri och Motoko bästa vänner. Dessutom är inte Motoko det minsta intresserad av Yabe. Eller?  Läget kompliceras ytterligare när Hirao, som blir störtförälskad i Yabe, dyker upp. Upplagt för ett kvartett-drama (heter det så när det är fyra parter, som bekant heter det triangeldrama när tre parter är involverade?). 

Gotcha Gacha är en klassisk shojo-manga med trettonåriga tjejer som primär målgrupp. Serien innehåller mängder med kärlek och komik. Egentligen är detta ett klassiskt kärleksdrama men i och med att det är en manga är det mycket överspel och extra förvirringar inblandade. Har man moralglasögonen på (som jag emellanåt kan ha) innehåller mangan en ganska lättvindig syn på våld. Men den underhåller. Gotcha Gacha är dessutom föredomande kort, endast 8 volymer, så handlingen hinner aldrig bli utdragen. Den hör inte till den bästa shojomangan som gjorts, långt därifrån. Men den är vältecknad och ger god underhållning. 

Mangan kan på grund av namnet lätt förväxlas med mangan Gacha Gacha av Hiroyuki Tamakoshi. Det är dock en helt annan manga som har väldigt lite gemensamt med den här.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0