Densha Otoko: The Story of a Train Man Who Fell in Love With A Girl av Hitori Nakano & Wataru Watanabe


Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Förhistorien till den här verklighetsbaserade mangan är jättesöt. Allt började nämligen med en tråd (chatt-tråd) på ett forum för spel/animefantaster i Japan.  Huvudpersonen är en självutnämnd otaku (=nörd på japanska). Han har aldrig haft en flickvän eller ens kysst en tjej, och hans beteende är minst sagt tafatt. Dock tar hans civilkurage över en kväll på tunnelbanan då en äldre, överförfriskad man antastar två unga kvinnor på tunnelbanan. Otakun ingriper. En av kvinnorna blir så tacksam att hon skickar honom två Hermes-tekoppar som tack, tillsammans med sitt telefonnummer. Otakun vill givetvis träffa den unga kvinnan igen, men känner sig så rädd och tafatt att han söker råd hos sina onlinekamrater för att få hjälp med det mesta, som vad han ska ha på sig, vad han ska säga, vart de ska gå på dejt och framför allt hur han ska lyckas ta mod nog till sig att överhuvud taget kontakta henne.
   
Densha Otoko bygger alltså på en verklig händelse. Solskenshistorian om hur ett helt internetcommunity mobiliserar sig för att hjälpa en kamrat att få en tjej har blivit först en bästsäljande roman av (pseudenymen) Hitori Nakano (som påstås vara denne Otaku). Sedan har romanen adapterats till en kassasuccé-film, en framgångsrik tv-serie och flera mangaserier. Just den här mangan är gjord av mangaskaparen Wataru Watanabe. Det finns en annan manga baserad på samma bok med titeln Train man: Densha Otoko av Hidenori Hara. Dess primära målgrupp är, liksom den jag skriver om nu, män kring 22-35. En variant riktad gentemot en ynge manlig publik har också gjorts av Daisuke Dōke. Den heter Train Man: Go, Poison Man. Vidare finns Train Man: Beauty and the Simple Otaku-Boy, an Internet Love Story av Machiko Ocha och Densha Otoka: Spring is coming av Hashimoto Laika. I bloggande stund har jag dock bara läst Densha Otoko: The Story of a Train Man Who Fell in Love With A Girl av Wataru Watanabe

Mitt hjärta smälter när jag läser Densha Otoko. Vilken fantastisk fin historia som dessutom är vältecknad. Exakt hur verklighetsbaserad den är bryr jag mig inte om. Den är trovärdigt framställd och handlingen är mycket fin. Det här är hur bra som helst. Den är komplett i 3 volymer med män kring 22-35 som primär målgrupp.
Rekommenderas varmt ! (Egentligen borde alla läsa den här).

Kommentarer
Postat av: Lotta

Ska plocka upp dessa volymer nästa gång jag handlar.Kram

2009-02-20 @ 01:03:17
URL: http://bok.thefrojd.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0