Warcraft Legends (antologi)



Warcraft är en datorspelsserie utvecklad av Blizzard Entertainment. Serien har haft stor betydelse för etablerandet av realtidsstrategigenren (d.v.s. det händer saker hela tiden, även när man inte spelar). Det finns en hel hög Warcraft-spel, såsom Warcraft: Orcs and Humans Warcraft II: Tides of Darkness Warcraft III: Reign of Chaos och World of Warcraft.

Warcraft-spelen hör till de mest populära spelen någonsin. När något börjar bli riktigt populärt brukar mediat avknoppas till andra medier. Där är warcraft inget undantag. En långfilm är under planering och olika serier baserade på spelet har redan kommit på marknaden däribland Warcraft av Richard Knaak & Jae-hwan Kim och Warcraft Legends.

Warcraft Legends är finns i två delar och består av manganoveller. Richard Knaak och Jae-Hwan Kim som tidigare gjort Warcraft-serier har bidragit med en novell här. De är också de mest kända serieskaparna här. Andra som bidrar är Mike Wellman, Dan Jolley, Troy Lewter, och Brian Yang.

Jag är ingen fantast av spelet, vilket kanske bidrar till att jag blir uttråkad av mangan (eftersom även spelen tråkar ut mig). Liksom fallet är med serier baserade på andra medier har Warcraft Legends svårt att stå på egna ben om man inte känner till originalet. Fantaster till spelen får säkert ut en del av mangan. Men egentligen består den av krigs- och fantasyklicheér som i alla fall jag läst alltför många gånger tidigare. Teckningarna är ofta mycket välgjorda men vad spelar det för roll då manuset inte håller.

Warcraft Legends riktar sig primärt till alla fantaster av spelen (som mestadels är ungdomar från 13 och uppåt). Den kommer att komma i två delar. En av novellerna bryts i första delen och avslutas i den andra.

Rekommenderas inte.

Kommentarer
Postat av: Sabrina

Har du någon aning om när filmen skulle komma ut?

2008-11-30 @ 08:44:49
URL: http://sabrina.blogg.se/
Postat av: Mangabibliotekarien

Enligt www.imdb.com ska den bli klar någon gång under 2009. Men eftersom den fortfarande är under produktion och varken regissörer eller skådespelare är klara är det svårt att säga när den blir klar. Manusförfattaren är i alla fall Chris Metzen som varit involverad i spelen, både som skådespelare och manusförfattare.

2008-11-30 @ 11:24:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0