Vampire Kisses av Ellen Schreiber & Rem



Rem är pesudenym för Pricilla Hamby. Hon föddes 1982 i Texas och studerade Fine arts i universitetet i Houston. Hon gjorde sig ett namn via tävlingen i att skapa nya originalserier inspirerade av manga som förlaget Tokyopop anordnade. Dette ledde till frilansar-jobb som att designa karaktärer och miljöer till TV-spelet Fate of Ages för Onisoft. Hennes senaste uppdrag blev att adaptera Ellen Schreibers bokserie Vampire Kisses till mangaform.


Vampire Kisses handar om den unge gohttjejen Raven. På grund av att hon skiljer sig från mängden genom att vara goth i den lilla amerikanska stad hon växer upp i är hon ganska ensam. Men hon uppnår varje gothtjes dröm genom att bli tillsammans med en äkta vampyr. Givetvis uppstår komplikationer på vägen.

Jag har inte läst romanoriginalet till Vampire Kisses utan bara serieadaptionen. Den påminner mig en hel del om den just nu heta ungdomsroman-svitem Twillight (första delen heter på svenska Om jag bara kunde drömma) av Stephanie Meyer. Vilken kan vara orsaken till att den översatts. Dessvärre är den inte lika bra. Rems teckningar är ett kompetent hantverk utan att vara speciella. Manuset däremot är väldigt tunnt. Kanske är originalversionen i romanform bättre men mangaversionen gör mig inte sugen att ta reda på det. Handlingen är för tunn. Läs istället romansviten Twilight.

Vampire Kisses planeras att utkomma i tre delar. Den primära målgruppen är 15-åringar. Det underlättar nog om man är goth-intresserad.

Rekommenderas inte.

Kommentarer
Postat av: becka

tycker denna manga är bra, hade bara glömt bort den lite...

2008-12-03 @ 18:28:44
URL: http://gepzy.livejournal.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0