Mangatalangen 2007 (samlingspocket)Mangatalangen är en tävling startad av Bonnier Carlsen med målet att hitta nya talanger inom (den lite märkliga genren) svensk manga. Mangatalangen startades för första gången 2005 och vinnarna utnämndes 2006.  Nu har mangatalangen startats för andra gången, i januari 2007 och avslutades 1:a maj samma år.


De vinnande serierna från tävlingen har publicerats i samlingspocketen Mangatalangen: Vinnarna 2007 som äntligen har kommit ut. 

Precis som med fallet Mangatalangen 2006 är pocketen är gratis. Den är precis som dess föregångare så pass bra att den mycket väl skulle kunna kosta men som sagt, gratis serier är alltid trevligt. Speciellt när dom är så här pass bra. Med tanke på innehållets höga kvalité ser framtidens seriesverige lovande ut. De flesta utav historierna gör sig dessutom bäst i just serieform. De berättar en historia som inte passar sig som bara text eller bara som rörliga bilder. Så talang och potential finns i vårt avlånga land!

Mangatalangen 2007 består av de tre vinnarna i såväl junior- som seniorklass. Dessutom finns en handfull serier som inte nådde prisplats men som ända höll så pass hög kvalité att de hamnade med i boken.

Mangatalangen bör finnas på varje välsorterat bibliotek, inte bara att ge bort gratis utan också lägga in i beståndet.

Rekommenderas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0