Drömmarnas djup av Hisae Iwaoka



Hisae Iwaoka debuterade som mangatecknare 2002. Redan två år senare (alltså 2004) blev hon prisbelönt. Hon vann då vunnit Ikkipriset för mangan Shioi Kumo som även nominerades till Japanese media arts festival-pris. Hon har även rönt uppmärksamhet för sin manga Yume no Soko som nu översatts till svenska under titeln Drömmarnas djup.

Drömmarnas djup handlar om en liten flicka som somnar så djupt en natt att hon inte vaknar igen. Istället hamnar hon på den plats som drömmar kommer från som visar sig vara en liten snabbköpsbutik där hon får jobb av butiksföreståndaren. I butiken finns outryckta känslor bevarade på burk i långa hyllrader. Affären besöks av vilsna själar som inte kan lämna drömmarnas värld, och det är deras historier som utgörs huvuddelen av boken.

Drömmarnas djup
är den kanske mest säregna manga som hittils getts ut på svenska. Teckningsstilen skiljer sig gentemot de andra svensköversatta mangaserierna. Den är mycket sprödare (i brist på bättre ord. När ni läser den förstår ni vad jag menar med spröd). Läsare vana med Dragon Ball och Naruto kanske blir brydda av denna poetiska manga. Men den är mycket läsvärd och visar att manga i japan är mycket mer än det övriga som (hittils) finns på svenska.

Mangan är komplett i en volym.

Rekommenderas varmt. Målgrupp är däremot lite osäkert men från 13 och uppåt har man nog god behållning av denna pärla.


Kommentarer
Postat av: osovega

Kan verkligen instämma, denna manga är riktigt bra! Bör väl även nämnas att det bara är en volym.

2008-06-23 @ 21:09:17
URL: http://osovega.blogspot.com
Postat av: maja

Jag har precis läst ut Drömmarnas djup och jag måste säga att den är helt fantastisk!

2009-06-15 @ 15:25:35
Postat av: Japp

Den är verkligen jätte härlig! Jag älskar sidorna, de är så lena och härliga att ta i!!<3 En bok man helst skall läsa helhjärtat och den är ganska rolig också x)))

2011-08-18 @ 22:33:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0