Whistle av Daisuke Higuchi

image212

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Whistle är en sportshonen, d.v.s. en sportmanga med grabbar mellan ca 10-18 år som huvudsakliga målgrupp. Däremot är författaren bakom mangan inte en man även om Daisuke anses vara ett mansnamn i Japan. Hur som helst blev Daisuke inspirerad till Whistle efter att ha sett World Cup tournament i Frankrike 1998. Mangan blev mycket populär i Japan och även bland fotbollsfantaster i USA. Och som fallet nästan alltid är angående populära mangaserier har Whistle även adapteras till en animé. Whistle har även blivit TV-spel (till både Game Boy Advance och Playstation).

Mangan handlar om Shô Kazamatsuri som inte kommer med i skolans fotbollslag. Detta eftersom han är för kort. Han byter då skola och blir i samma veva av misstag blir presenterad som en stjärnidrottare. Givetvis kommer sanningen fram. Envise Shô väljer då att hårdträna på egen hand (och skolkar då från skolan). Vilket han gör både dag som natt. Längre fram i mangaserien blir Shô alltmer duktig och spelar fotboll på högre nivå.

Som de flesta sportmangaserier är det fart och fläkt i Whistle. Fotbollsscenerna är mycket realistiskt gjorda, åtminstonde enligt mig som inte är så insatt i det gröna fältets schack (som fotboll också kallas). Mangan är överhuvudtaget vältecknad och handlingen god. Kampen mellan protagonister och antagonister är välgjord och spännande.

Denna allåldersmanga är komplett i 39 delar.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0