Basilisk av Masaki Segawa


Följande manga finns än så länge bara på engelska.

Basilisk är en manga av Masaki Segawa som är baserad på romanen The Kouga Ninja Scrolls (1958) av Futaro Yamada. Mangan vann Kodansha Manga Award 2004 och har sedermera även blivit en populär animé.

Serien handlar om de rivaliserande Iga-klanen och Kouga-klanen. De har varit fiender i över fyrahundra år. Ett fullskaligt krig har dock inte tidigare brutit ut i och med den så kallade Hanzo Hattori vapenvilan. Men nu har Tokugawa slutligen sagt upp freden. Tio ninjor från vardera klan skall kämpa mot varandra för att avgöra vem som skall bli nästa Shogun. I praktiken handlar det om vilken klan som skall styra de nästföljande tusen åren. Dessvärre har Oboro (från Iga-klanen) och Gennosuke (från Kouga-klanen) blivit förälskade i varandra. Till råga på allt har de valts ut för att kämpa mot varandra.

Blod samt en och annan kroppsdel flyger omrking på var och varannan sida. Jag har verkligen inget emot populärkulturellt våld men i fallet med Basilisk känns det faktiskt tråkigt. Detta eftersom mangan egentligen är ett enda långt slagsmål. I och för sig finns det bland annat en våldtäktsscen som omväxling. Kort sagt, våldet känns inte motiverat och blir följaktligen tråkigt. Att Basilisk är snyggt tecknat spelar därför mindre roll.

Denna vuxenmanga är komplett i 5 delar.

Rekommenderas inte. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0