In Odd we Trust av Dean Koontz & Queenie ChanFöljande manga finns än så länge bara på engelska.


Dean R. Koontz är en känd amerikansk författare. Han gjorde sin romandebut redan 1968 med science fiction-romanen Star Quest. Det stora genombrottet kom dock vid skiftet mellan 1970- och 1980-talet med sina romaner med skräckinslag såsom Svart fredag, Phantoms och Nattens ögon. Under 2000-talet har han blivit uppmärksammad för sina böcker om Odd; Odd Thomas, Alltid Odd och Broder Odd. (På engelska finns även Odd Hours).


Queenie Chan är en kinesisk-austrailensk serieskapare som tidigare gjort den suggestiva the Dreaming.

Dessa två författare har tillsammans gjort förhistorien till Koontz böcker om Odd Thomas. (Koonz har skrivit manus och Chan har illustrerat). Odd Thomas är en ung man som bor i en amerikansk småstad. Han har den udda gåvan att han kan tala med de döda och brukar försöka hjälpa de andar som vill ha hjälp. Som sällskap har han Elvis Presleys vålnad. I In Odd we trust försöker Odd tillsammans med sin flickvän Stormy avslöja vem som har mördat en ung pojke. Givetvis får han den mördade pojken som hjälp.


Jag gillar Koonz romaner om Odd och var därför fundersam om adaptionen från roman till serie skulle funka. Men till min lycka gör den det! Odds äventyr är som gjorda för serieformen och jag kan bara hoppas att Koonz samarbete med Chan fortsätter. Kanske kan de befintliga romanerna adapteras till serieform? Queenie Chans illustrationer harmonierar väl med Koonz manus och det är mycket god underhållning vi läsare bjuds på. Albumet är i en del och är således avslutad. Men som sagt, jag hoppas på fler.

Rekommenderas. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0