Just a girl av Tomoko Taniguchi

image135

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Tomoko Taniguchi är en mangaskapare med flera populära titlar (i Japan) bakom sig som till exempel Princess Prince, Call me Princess och Popcorn Romance.

Just a Girl handlar om unge Erica Fujita som för första gången ska klara sig själv i vuxenvärlden. Hon har nämligen blivit antagen till en exklusiv high school men är tvungen att flytta hemifrån för att gå där. Vissa av flickorna i skolan verkar så mycket vuxnare än henne fast de i själva verket är lika gamla. De bryr sig inte längre om gosedjur utan är fokuserade på killar. Kommer Erica att växa upp till en kvinna hon med eller kommer hon att förbli bara en flicka, just a girl?

Mangans tema är alltså unga flickors resa in i vuxenvärlden. Målgruppen till denna manga är således flickor från 12 år och uppåt. Således är jag som 30-årig man långt ifrån målgruppen. Men jag finner den läsvärd ändå, trots att den är lite spretigt tecknad. Den är i mitt tycke mer underhållande än författarinnans manga Call me Princess. Och temat är intressant. Det är ett vanligt förekommande mangatema i Japan men inte fullt så vanligt serietema i väst. Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0