Snow Drop av Choi Kyung-ah

image86

Snow Drop är en manhwa, alltså en serie från Korea. Följaktligen läses den enligt det västerländksa sättet (inte "baklänges").

Manhwan handlar om So-Na. Hon har sedan ett par år tillbaka dragit sig undan världen på grund av en traumatisk upplevelse (som jag inte tänker avslöja här). Efter år av hemmastudier känner hon sig stark nog att träffa folk igen och börjar gymnasiet. Hon träffar och blir senare förälskad i Hae-Gi, en rik pojke men som också har ett mörkt förflutet. Sedan följer en såpopera-aktig kärlekshistoria med många svek och förhinder.

Snow Drop innehåller romantik så det räcker och blir över. Vilket inte betyder att den är dålig. Tvärtom, precis som bra såpoperor blir man fast i handlingen och vill veta hur det går. Den är svår att slita sig ifrån. Den enda riktigt negativa med serien är teckningarna. De är förvånadsvärt enkla och slarviga för att vara en manhwa. Den kan möjligtvis även vara lite lång. Men det positiva överväger och Snow Drop är en underhållande, tårdrypande manhwa. Den vänder sig till en (kvinnlig)publik från 14 år och uppåt.

Rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: Ellen

tycker denna är jätte bra ! Och får väl erkänna att jag tycker om teckanarstilen också !Håller emd om att man verkligen fastnar i den. Lånade den faktiskt på mitt biblotek (Ulricehamn) :) så dom hade den, fast dom är rätt kassa påatt köpa in Manga annars !

2009-08-13 @ 11:11:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0