Oh! My goddess av Kosuke Fujishima

image94

Oh! My goddess handlar om studenten Keiichi Morisato. På grund av hans stora hjärta har han blivit utvald av himlens datasystem Yggdrasil att ta emot en önskan. Gudinnan Belldandy ska utföra den åt honom. Keiichi önskar att hon alltid kommer att vara hos honom och får således en gudinna som sambo. Efter ett tag får han även Belldandys bångstyriga syster som sambo. Förvecklingarna kan börja!

Denna barnvänliga serie är mycket trevlig. Den är fylld av humor och romantik. Dessutom vältecknad. Serien rekomenderas. Den är dock ganska lång. Den är ännu inte avslutat och kommer att komma i minst 34 delar. Den anses vara en Shonen, d.v.s en "grabbmanga" men jag tycker den är relativt könlös (vilket är ovanligt för en manga) och passar följaktligen för de flesta från 11 år och uppåt.

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Står det något i den japanska utgåvan om hans stora hjärta? I den svenska översättningen står det att han ringde fel. Det ska visst vara det enda sättet att nå hjälplinjen.Jag tycker om den. Lättsam och trevlig att läsa utan att helt väja för svåra saker.

2009-12-07 @ 12:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0