The Manga Cookbook av Yoko Ishihara & Chihiro HattoriDenna bok finns hittills bara på engelska.

Boken är utgiven av The Manga University Culinary Institute. Yoko Ishihara är utbildat nutrionist och kock. Chihiro Hattori är illustratör som vanligtvis illustrerar faktaböcker som Kana de manga.

The Manga Cookbook är en kokbok i mangaform. Recepten är gjorda i serierutor vilket verkligen förenklar. Jag har aldrig läst en så lättförståelig kokbok förut. Recepten i sig varierar från väldigt lättlagade till mer avancerade och boken innehåller både förrätter, huvudrätter och efterrätter. Efter varje recept finns en intressant faktaruta om maträtten och ofta om en mangaserie där maträtten nämnts.  The Manga Cookbook innehåller både vegetariska och icke-vegetariska recept. Men är man duktig i köket och inte äter kött, som undertecknad, är det inte svårt att trixa om recepten så att de blir just vegetariska.

Boken är vältecknad och innehåller en del humor. Men inte för mycket så att recepten blir röriga. Att dylika böcker inte finns översatta är en skam tycker jag. Jag tror absolut att de kommer att sälja.

Boken riktar sig till vuxna matlagande människor.
Rekommenderas varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0