Fairy Tail av Hiro Mashima


Följande manga finns än så länge bara på engelska.

Hiro Mashima är hittils mest känd för sin manga Rave Master. Däremot börjar hans senaste manga, Fairy Tail, att bli väldigt populär.

Fairy Tail utspelar sig i en värld där alla kan magi (i någon form i all fall). Huvudpersonerna i mangan är eldmagikern Natsu. Hans mål är att  skrapa ihop ett eget gille med magiker i en värld där alla kan magi. Den första i gillet blir Lucy. Duon försöker sedan utöka med fler magiker ju mer tid som går. Gietvis råker de ut för en hel del äventyr på vägen.

Mangan påminner en hel del om One Piece av Eiichiro Oda. Den är tecknad i likartad stil med samma fart, fläkt och godmodiga stämning. Även manuset har liknande uppbyggnad. Förhoppningsvis kommer dock inte Fairy Tail att bli lika lång eftersom One Piece bitvis går på tomgång. Än så länge har detta inte hänt Fairy Tail.

Den riktar sig gentemot 11-åringar och uppåt. Något enstaka irriterande sex-skämt finns med men dessa är relativt harmlösa. Mangan är annars mycket underhållande.

Mangan är pågående och har i bloggande stund hittills resulterat i 13 volymer.
Rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: Andre Lindholm

en riktigt bra serie som jag rekommenderar alla som gillar One Piece och liknande serier. En av mina favoriter ^^

2009-03-26 @ 16:33:44
URL: http://www.ikikata.se
Postat av: johanna

uhm, har du läst denna manga? Den handlar INTE om att Natsu vill skaffa ett eget guild utan hitta sin drake, mentor, tränare, bästa vän Igneel som försvann för ett antal år sedan... Just so you know, så älskar Natsu Fairy Tail och gör vad som helst för att skydda det! :')

2009-06-09 @ 23:49:19
URL: http://wackoam.blogg.se/
Postat av: Mangabibliotekarien

Förvisso. Jag erkänner att jag förenklade en del. För presic i början är det ju gillet som gäller innan handlingen fördjupas. Hur som helst är den bra.

2009-06-10 @ 12:27:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0