500 Comic Book Villains av Mike ConroyDenna bok finns än så länge bara på engelska.

Brittiske Mike Conroy jobbar som frilansar-skribent och skriver främst om serier. Hans mest kända verk hittils är uppslagsverken 500 Great Comic Book Heroes och 500 Great Comic Book Villains.

500 Great Comic Book Villains är ett uppslagsverk som tar upp olika serieskurkar. Precis som Conroys tidigare bok om hjältarna är den här upplagd i olika kapitel. Dessa är manliga skurkar, kvinnliga skurkar, skurk-gäng , folkfiender (typ nazister), monster och maskiner, trollkarlar/ häxor samt skurkar från yttre rymden. Vidare innehåller boken vissa längre artiklar.

Den största skillnaden mellan den här boken och 500 Great Comic Book Heroes är att manga helt saknas. Inte ens skurkarna till de mangahjältar som nämns i 500 Great Comic Book Heroes finns med. Så vill man åt en liknande bok med mangaskurkar har Helen McCarthy gjort en bok med liknande upplägg men som bara handlar om manga. Den heter 500 Manga Heroes & Villains som även den är läsvärd. Är man en renodlad manganörd är den givetvis bättre. Men gillar man män och kvinnor i trikåer mer allmänt (som jag) är denna bok mycket läsvärd. Givetvis är den ett måste om man redan har köpt 500 Great Comic Book Heroes. Eller vice versa. De två uppslagsverken är inte kompletta om de inte står bredvid varandra.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0