Strawberry 100% av Mizuki KawashitaFöljande manga finns än så länge bara på engelska.

Mizuki Kawashita inledde sin mangakarriär under pseudonymen Mikan Momokuri. Hennes första verk var en doujinshi (typ Fanzine) som heter Innocent. Hennes största succé hittills är dock gjord under hennes riktiga namn och är den omtyckta Strawberry 100%. Just nu (alltså i bloggande stund) jobbar hon med mangan Hatsukoi Limited.

Strawberry 100%
är en så kallad "harem manga". Genren kallas så eftersom den typen alltid utgår från en (ofta klantig) kille som av någon anledning får en massa sexiga kvinnor omkring sig. Som exempel finns till svenska översatta harem mangan Love Hina av Ken Akamatsu. Harem manga är ofta också en del av genren ecchi som betyder att viss nakenhet men inga genitalier förekommer.

Strawberry 100% handlar om Junpai vars dröm är att få göra sin egen långfilm. En dag råkar han få en skymt av ett par flicktrosor med jordgubbstryck på. Han blir förälskad i tjejen (fast han vet inte hur hon ser ut eftersom han bara såg trosorna). Han bestämmer sig för att trosorna skulle passa perfekt i den film han tänker göra.

Handlingen må låta lite löjlig. Det är den också. Men det finns ett driv i Mizuki Kawashitas manus som gör att man rycks med. Men bara ett tag. Överhuvudtaget kan harem manga efter ett par album bli en aning för repetetiv för mig. Strawberry 100% är inget undantag. Men förutom upprepande bilder på jordgubbstrosor innehåller den förvånandsvärt lite bilder på bröst, rumpor och liknande (till skillnad från de flesta andra mangaserier i genren). Mangan har alltså drag av ecchi men dessa drag är ganska milda. Hur som helst, mangan är relativt underhållande men blir i längden lite tråkig.

Strawberry 100% blev så pass populär att den finns som animé-serie och som TV-spel (playstation 2).
Mangan är komplett i 19 volymer och dess primära målgrupp är män från 14-år och uppåt.

Rekommenderas inte

Kommentarer
Postat av: Anonym

Lite orättvisst tycker jag. Det stämmer att första halvan är medelmåttig, men serien får ett oväntat djup i den senare delen. Dessutom löper den linan ut och har ett bra slut till skillnad från de flesta harem manga.

2009-11-24 @ 21:10:54
Postat av: Mangabibliotekarien

Ja, jag kanske var lite orättvis. Men jag orkade bara inte fortsätta läsa den. Många av mangaserierna, speciellt de som börjar lättsamt, får ett större djup när den får hålla på ett tag (medans djupa serier ibland kan bli lättsammare längre fram).

2009-11-25 @ 12:54:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0