Boys of Summer av Chuck Austen & Hiroki Otsuka


Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Sportmanga är en mycket vanlig och omtyckt genre i Japan. Den mest populära sporten i Japan är förresten inte sumobrottning eller någon annan form av kampsport som man kanske fördomsfullt skulle kunna tro. I själva verket är det baseboll, tätt följt av fotobll, som är de mest populära idrotterna. Så givetvis finns det kopiöst med manga om dessa två sporter. Som kanske är bekant är baseball också mycket omtyckt i USA. Därför är det lite lustigt att så få mangaserier om baseball översatts till engelska. Jag har hittills inte lyckas hitta någon. För Boys of Summer, som då är en baseballmanga, är inte japansk utan amerikansk.

Boys of Summer är skriven av Chuck Austen som annars mest är känd för att ha skrivit serier som X-men, Avengers och Superman. Hiroki Otsuka är dock en Japansk serietecknare som är mest känd för sina erotiska serier, som bl.a. I love shock och the Girls Diary. Kanske är det Hiroki Otsukas förtjänst att Boys of Summer marknadsförs som en manga.

"Mangan" handlar om två killkompisar som flyttar hemmifrån för att gå i High School. Där dräglar de över flickor ett tag innan bägge bestämmer sig för att kvala in i skolans baseball-lag. En av grabbarna blir attraherad av coachens dotter som är med i laget.

Det här är riktigt uselt. Könssynen verkar hämtad från en amerikansk college-komedi från 1980-talet (typ Porkys). Förvisso passar handlingen Hiroki Otsuka som handen i handsken med tanke på att han tidigare mest gjort erotik-manga. Mangan är nämligen fylld av nakna kroppar (mestadels kvinnliga sådana). Dessvärre är handlingen undermålig och det nakna känns ditslängt för att locka till sig tonårsgrabbar (fast i så fall finns det nog betydligt mer lockande saker på Internet).

Boys of Summer är komplett i tre volymer. Den kommer även att släppas i en tjockare variant med alla tre volymerna som en. Fast i bloggande stund verkar förlaget Tokyopop fundera på att inte ge ut de två resterande delarna. Det kan jag förstå.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0