One Pound Gospel av Rumiko Takahashi



Denna manga finns än så länge bara på engelska.

One Pound Gospel är ett av Rumiko Takahashis tidigare verk. Med på grund av hennes otroliga popularitet via Ranma 1/2 och Inu Yasha ges One Pound Gospel ut på nytt på engelska. Vilket jag, och många med mig, välkomnar!

Rumiko Takahashi
kallas inte för inte mangans prinsessa. Hon är idag en av de mest populära serieskaparna i Europa, USA och Asien med över 100 miljoner sålda exemplar. Förutom de serier jag nämnt ovan har hon även täljt guld med Mermaid Saga och Maison Ikkoku.

One Pound Gospel handlar om den unge boxaren Kosaku. Han är egentligen mycket duktig men är alldeles för svag för mat och har ingen som helst discipin. En dag träffar han en ung nunna, och deras vänskap (kärlek?) verkar sakta men säkert få Kosakus liv på tätsida igen.

Beskrivningen av handlingen ovan får det att låta som om mangan är en sansad, seriös historia. Det är den inte utan är full av den galenskap som Rumiko Takahashi är känd för. Det märks att det är en av hennes tidigare verk för riktigt lika galen som Ranma 1/2 är den inte. Men tillräckligt. Handlingen är rolig, fyndig och oförutsägbar och handlingen passar väl till hennes karaktäristiska teckningsstil. Boxningsscenerna är dråpliga och oblodiga. Att den endast är i fyra volymer är också bra, serien hinner inte bli enformig som Ranma 1/2 trots allt blev.

Mangan fungerar väl för alla från 13 och uppåt. Den är komplett i fyra delar.
Rekommenderas varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0