Manga art av Ashe Raven & May Li



Följande faktabok finns bara på engelska.

Ashe Raven är en mangafantast som mest känd som för sina artiklar om manga för diverse brittiska tidningar som till exempel Anime UK och J-Fan. May Li är även hon en mangaentusiast som gjort fanzinen Neohazard och Wolf Next Door. Tillsammans har Raven & Li gjort denna i Storbritanien ganska populära lärobok. Författarparet har gjort ytterligare en lärobok i konsten att teckna manga, som heter Manga Characters.

Det finns i mitt tycke alldeles för många läroböcker i konsten att teckna manga. De flesta är förvisso helt okej i sin genre men genren är så överfull att det är lätt att tröttna. Dessutom finns det så många för nybörjaren men inte så mycket för den som vill lära sig teckna mer avancerat. Hur som helst, Manga art står sig ganska väl gentemot andra läroböcker i mangatecknarkonsten. Boken riktar sig till nybörjare. Den sticker inte ut men fungerar bra. Engelskan är lättläst. Däremot gör layouten boken lite svårläst. Den är nämligen spiralbunden och liggande. Man bläddrar följaktligen som i en almanacka, vilket gör att varannan sida blir upp och ner. Alltså lär man vända på boken hela tiden. Jag fann ingen vinst med detta upplägg utan blev mest lite irriterad.

Men layouten till trots är det en helt okej teckna manga-bok. Men den är på engelska och det finns så mycket bra på svenska så det är svårt att därför motivera inköp av den. Läs hellre Teckna Manga och Teckna mera manga av Jorsäter & Mak eller Teckna lätt manga av Yokaj Studio.

Det är inget fel på Manga art av Raven & Li men jag rekommenderar den inte eftersom det trots allt finns bättre på svenska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0