Shoujo Manga Techniques: Writing Stories av Mako Itsuki

image206

Denna bok finns än så länge bara på engelska.

Teckna mangaböcker är den helt klart vanligaste faktagenren inom faktaböcker om manga. I mitt tycke finns det för många.

Shoujo Manga Techniques
är en serie läroböcker inom konsten att göra shojomanga (tjejmanga). Denna del, Shoujo Manga Techniques: Writing Stories handlar om hur man berättar en bra shojo-historia. Detta gör att boken blir lite mer speciell än de flesta på marknaden i och med att den fokuserar på berättande och inte tecknande.

Shoujo Manga Techniques: Writing Stories är en blandning av en ren mangaserie om, och ren lärobok i mangaskaparkonsten. Greppet är relativt vanligt, men ett lyckat sådant. Det gör att boken blir mer läsvärd och enklare att läsa än en ren lärobok. I alla fall kring ämnen som serieskapande.

I och med att denna bok är på engelska och handlar om berättande är den ganska ordrik. Det gör att man bör vara van läsare av det engelska språket för att få ut det maximala av boken. Men behärskar man språket har man mycket att hämta här. Den är ett bra komplement till rena teckningsböcker.

Rekommenderas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0