D. Grey-man av Hoshino Katsura

image191

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Det finns inga kända bilder på Hoshino Katsura. Däremot en hel del rykten på vad för kön denne mangaka (mangaförfattare) har. Det vanligaste påståendet är att Katsura är en kvinna. Men D. Grey-man är en typisk Shonenmanga (pojkmanga). Och det är mycket ovanligt att kvinnliga mangaka gör just Shonenmanga. Även om det faktiskt förekommer. Fast egentligen spelar ju könet ingen roll bara mangan är läsvärd. Mangan är hursomhelst mycket populär och ofta på tio-i-topplistan på de mest sålda serierna i japan. 

D. Grey-man utspelar sig i ett alternativt 1800-tal. Huvudpersonen Allen Walker bär stigmat av ett korsformat märke på sin högra hand. Detta gör att han kan omvandla sin hand till ett vapen han använder i sin jakt på akuma. En akuma skapas av en tusenårig ande och ingjuts i en mänsklig själ. Detta med syfte att utplåna hela mänskligheten.

Det är ganska vanligt att läsa om unga män som på olika sätt jagar monster, spöken, vampyrer eller liknande. Chrono Crusade av Daisuke Moriyama (finns på svenska) och Bleach av Tite Kubo (finns på engelska) är två andra exempel på liknande manga. Och D. Grey-man bleknar i jämförelsen med de båda serierna. Det betyder inte att D. Grey-man är dålig. Mangan ger god underhållning och handlingen är medryckande. Det är lätt att förstå populariteten. Men likväl är Bleach betydligt bättre. Ska man ha en populär manga inom denna genre på engelska är Bleach att föredra.

D. Grey-man
rekommenderas dock om man kan tänka sig fler serier på engelska inom samma genre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0