King of Hell av Ra In-Soo & Kim Jae-HwanFöljande manga finns än så länge bara på engelska.

King of Hell är en Manhwa, alltså en serie från Korea. Den är illustrerad av Kim Jae-Hwan som annars är mest känd för att ha illustrerat Warcraft: Sunwell-trilogin. Här har han lierat sig med författaren Ra In-Soo och skapat den populära långköraren King of Hell.

Manhwan handlar om Majeh som, medan han levde, var en mycket begåvad svärdsfäktare. Efter sin död har han dock blivit en vimsig bödel under Helvetets furste. Hans uppdrag är att samla själar och ledsaga dessa till underjorden. Dessvärre råkar en mystisk spricka öppnas mellan jorden och helvetet med resultat att onda andar flyr ut i de levandes värld. Majeh får som nytt uppdrag att jaga rätt på alla landsflyktiga demoner innan porten mellan världarna blir omöjlig att stänga.

Manhwan är inte avslutat i Korea men kommer minst att utkomma i 29 delar. Den primära målgruppen är grabbar från 13 år.

Som vanligt är Jae-Hwans teckningar mycket välgjorda. Men vad som dessvärre också verkar vara vanligt är att han inte är lika duktig på att välja medförfattare. In-Soos manus är tråkigt och stelt. Det kan hända att handlingen kommer igång efter ett tag. Jag har bara läst ett par delar men känner mig inte manad att fortsätta. Handlingen är som sagt tråkig och jag har läst liknande serier, fast bättre, tidigare. Så teckningarena till trots faller King of Hell platt till marken.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0