Uzumaki av Junji Ito



Ito inledde sin karriär med att 1987 vinna serieantoligin Nemuki's Halloween Monthly's årliga skräckmangapris, Umezu-priset, (uppkallat efter skräckmanga-legenden Kazuo Umezu). Därefter har Ito släppt ett antal skräckmangaserier. Flera av hans verk har även filmatiserats.

Uzumaki handlar om den lilla japanska kuststaden Kurôzu-cho som hemsöks av uzamakin, världens hemliga och hypnotiska spiralform. Den visar sig bland annat i form av små virvlar i vattnet och i form av tinnitussuset vi alla kan höra i öronen. Sakta men säkert dras byborna in i uzamakins våld med stor förödelse som resultat.

Jag har tidigare läst Itos succe Museum of Terror som inte intresserade mig nämnvärt. Men här har han blivit säkrare i både teckningar och manus. Det är riktigt läskigt, fyndigt och oförutsägbart. Ito har fortfarande en bit kvar innan han hamnar på Umezus nivå men Uzumaki är riktigt bra.

Rekommenderas. Tänk dock på att denna serie inte lämpar sig för barn.


Kommentarer
Postat av: Onlineshops

Shoppa online? - Prova våran website med spännande nätbutiker av olika kategorier och med sidor för Sverige, Danmark, Norge, United Kingdom och USA

Tacksam om du kunne tänka dig att lägga till en länka för Onlineshops.no på din blogg.

Tackar dig i förhand!

2008-01-11 @ 13:32:57
URL: http://www.onlineshops.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0