Street Fighter Alpha av Masahiko Nakahira



Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Street Fighter är en serie tv-spel från datorspelsföretaget Capcom. Spelen är typiska slagsmålspel där två karaktärer möter varandra. Varje karaktär har sina specialrörelser och slag. Det första Street Fighter-spelet släpptes 1987. Street Fighter-spelen hör till de mest kända tv-spelen någonsin och anses vara ursprunget till alla andra slagsmålspel (som Mortal Combat, Soul Blade och Tekken). Alla dessa spel är i mitt tycke mycket roliga att spela.

Spelen har flera gånger blivit film, de flesta tecknade men även en Hollywood-film med Jean-Claude Van Damme har gjorts. Och på alla Street Fighter-spelen har mangaversioner gjorts. Olika mangaskapare ligger bakom olika Street Fighter-serier men den vanligaste mangaskaparen av Street Fighter-serierna är Masahiko Nakahira. Förutom Street Fighter Alpha har han gjort Street Fighter Sakura Ganbaru och Street Fighter III Ryo Final.

Street Fighter Alpha handlar om Ryu som blivit varnad för det mörka Hadou, en dålig energi som kan övermanna en krigare och förvandla denne till en hjärtlös mördarmaskin. Ryu har dock en så stark önskan om att uppnå perfektion inom Street Fighting att hans omdöme fördunklats. Nu kan enbart hans vänner Chun-Li och Ken rädda honom från sig själv.

Street Fighter Alpha finns i två kompletta delar.

Mangan är (som så ofta) vältecknad. Handlingen är dock inte lika välgjord som teckningarna. Den är späckad med slagsmål (förvånadsvärt oblodiga sådana). Så mycket mer är det inte. Och slagsmålen till trots är det tempot i mangan trögt. Lite mer kräver vi läsare av spelbaserade serier. Det må vara kul att se sina favoritkaraktärer i ett annat sammanhang men blir det bara så här är det bättre att låta bli. Street Fighter Alpha som spel ger god underhållning, inte mangan.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0