Samuraj: krigarens väg av Thomas Louis och Tommy Ito

image186

Mangan har skapat stort intresse för japan och dess kultur bland ungdomar. Detta försöker givetvis förlagen tjäna på. Därför kommer det en del faktaböcker kring japan och dess historia och kultur med ungdomar som målgrupp. Samuraj: krigarens väg  är ett bra exempel på detta. Samurajer är nämligen ett vanligt fenomen i manga (Naruto av Masashi Kishimoto är ett bra exempel på detta). Så boken torde väcka intresse.

Samuraj: krigarens handlar om samurajerna i den japanska historien och tar upp om hur livet förmodligen såg ut för en samuraj, både i fred och krig, vad de åt och drack och hur deras fritid såg ut. Boken innehåller även (vackra) bilder från målningar och träsnitt samt fotografier från den senare samurajperioden i slutet av 1800-talet.

Detta är en gedigen bok. Många faktaförfattare har i mitt tycke svårt att begränsa sig och skriver för mycket och ingående om sitt ämne. Denna författarduo går inte i den fällan utan lyckas istället begränsa sig och göra en lättläst och intressant bok om samurajer. Den stora behållningen är de fantastiska bilderna. Men texten i sig är givetvis intressant.

Borde passa alla japanintresserade, från högstadiet och uppåt.

Rekommenderas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0