Kare Kano av Masami Tsuda

image175

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Kare Kano handlar om Yukino Miyazawa. Att vara den perfekta eleven på skolan betyder allt för henne. Men så en dag får hon konkurrens av  Soichiro Arima. Hon hatar honom för att han är minst lika duktig som hon. Dock kan hon inte nära sitt hat som hon vill efterson hon börjar bli kär i honom. Denna manga har gått som animé under titeln His and Her Circumstances.

Första delen av Kare Kano innehåller dessutom en fristående manganovell, The Tiger and The Chameleon.

Kare Kano
är en mycket romantisk manga. Den är vältecknad och håller ett relativt lågmält tempo för att vara en Shojomanga (tjejmanga). Den passar väldigt väl för 13-åringar och uppåt (då förmodligen främst tjejer). Handlingen är underhållande men... Efter ett par pocketdelar blir det lite tradigt. Som så ofta håller denna manga på för länge (blir för många delar). Vilket är synd för den är egentligen läsvärd. Men så urvattnad att jag inte kan rekommendera den blir den inte. Hade dock Tsuda gjort färre delar skulle jag vara mera lyrisk över hennes verk.

Sammanfattningsvis: en manga man både kan ha och inte ha. Rekommenderas dock eftersom de positiva i mangaserien överväger det negativa.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Ytterligare en av mina favoriter ! Tycker den är fantastisk. Blev helt förälskad i den och Animen är otroligt bra också !

2009-08-13 @ 11:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0