the Embalmer av Mitsukazu MiharaDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Mitsukazu Mihara är en mycket populär mangaka (mangaförfattarinna). Hon har tidigare gjort stor succé med sin serie Doll. Hon står även bakom den uppmärksammade Gothic & Lolita Bible och kallas för the Gothic-Lolita-queen i och med hennes fascination för denna modesubkultur.
 
The Embalmer handlar om Shinjyurou Mamiya som arbetar som balsamerare. Detta yrke är mycket ovanligt i Japan, än mer ovanligt än i väst.

The Embalmer är även en av mycket få Joseimanga som översatts till engelska (ingen Joseimanga finns ännu på svenska). Josei betyder att målgruppen är (vuxna) kvinnor (jämför med shojo vars målgrupp är flickor mellan ca 10-18). En Joseimanga är mer realistiskt tecknad än en shojo och inte alls lika yvigt tecknad och ofta i avsaknad av de oerhört gulliga detaljerna som är så signifikant för shojo.

Denna filosofiska vuxenmanga är episodiskt upplagd. Den handlar om funderingar kring döden men framför allt livet. De tidiga episoderna handlar om ett möte mellan Shinjyurou Mamiya och någon person. Dessa möten leder sedermera till balsamering av personen, eller personens släkt. Längre in i serien handlar episoderna mer och mer om  Mamiyas mörka ursprung. Tempot är lågt vilket leder till att läsare vana med One Piece av Oda och liknande mangaserier kan tveka inför the Embalmer. Vilket vore synd för den trägne läsaren får rik utdelning. Serien innehåller inte heller det minsta blod- eller äckeleffekter vilket man skulle kunna tro med tanke på ämnet.

Förvisso är vuxna kvinnor målgruppen i Japan men här kan jag inte se någon könsuppdelnig vara nödvändig.
The Embalmer är en bra vuxenmanga för bägge könen.
Den är komplett och finns i fyra delar.
Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0