Slam Dunk av Takehiko Inoue

image211
Följande manga finns än så länge bara på engelska.

Slam Dunk är en sportmanga och en mycket populär sådan. Bara i Japan har den sålts i över 100 miljoner exemplar (en svindlande summa som inte riktigt går att förstå). Inoue fick 1995 priset Shogakukan Manga Award för bästa shônenmanga (manga med pojkar kring 10-18 som primära målgrupp). Som de flesta populära mangaserier har en (populär) animéserie även gjorts.

Mangan handlar om Hanamichi Sakuragi, en mycket omogen och hetlevrad ung man som börjar spela basket bara för att hans kärleksintresse gillar atletiska män. Han visar sig ha talang för sporten men finner en rival i Kaede Rukawa, inte bara inom sporten utan Rukawa visar sig även Sakuragis kärleksrival.

Slam Dunk är en mycket vältecknad humoristisk sportmanga. Det är full fart i serien. Den ger god underhållning och hör till de bättre sportmangaserierna jag hittils läst.

Den är komplett i 32 delar. Däremot är alla delarna ännu inte översatta till engelska. Men det verkar vara på gång.

Oricon (en japansk statistikgrupp) har undersökt bland 900 personer mellan 10 och 40 år, vilken manga som är den mest emotionellt rörande serien. Bland männen hamnade Slam Dunk på första plats, totalt sett hamnade den på andra plats. (Första plats totalt, och för kvinnorna var One Piece av Oda). 

Slam Dunk rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0