Pastel av Toshihiko Kobayashi

image205

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Förutom Pastel har Kobayashi även gjort mangan Parallel.

Mangan handlar om 16-årige Mugi Tadano som sommarjobbar vid kompisen Kazukis snabbmatsställe och strandhotell. Under hans sommarjobb-period går han på blindträff med Yuu och blir attraherad av henne. Dessvärre råkar han klampa in för att städa då hon duschar. Hon blir mycket upprörd och lämnar orten. Vid det här laget är Mugi upp över öronen förälskad i henne och bestämmer sig för att finna henne. Vilket han gör men inte på det sättet han väntat sig. Yuu och hennes lillasyster bor hemma hon Mugi och hans pappa. Det visar sig att systrarna förlorat sina föräldrar i en olycka och har följaktligen ingenstans att bo. Eftersom Mugis pappa var god vän med systrarnas nu döde pappa väljer han att ta hand om systrarna. Förvecklingarna kan börja. 

Pastel är en typisk ecci-manga. Det betyder att naket förekommer men inga genitalier. Och det är mycket naket i denna manga. Tafatte Mugi råkar mer eller mindre konstant antingen se Yuu halvnaken eler ramla så att hans huvud hamnar mellan Yuus gigantiska bröst. Längre fram i serien dyker det mer och mer sexiga kvinnor upp som till Mugis skräckblandade förtjusning av olika anledningar bor hos honom. Med ännu mera nakna kroppsdelar som följd.

Genren där en tafatt och klumpig ung man råkar bo med en massa sexiga tjejer är en mycket vanlig och populär genre bland hormonstinna unga män i Japan och den vanligaste handlingen i en ecci-manga. På svenska finns de liknande men i jämförelse behärskade Love Hina av Ken Akamatsu och Oh my Goddess! av Kosuke Fujishima som kan sägas ha skapat genren (alltså inte skaparen av ecci men väl handlingen med en tafatt ung man som bor med sexiga kvinnor).

Ecci är inte min favoritgenre. För mig är den för pubertal och idéfattig. Däremot kan jag se att det finns bättre och sämre varianter inom genren. Till de bättre hör ovan nämnda Oh my goddess! och Love Hina. ´Till de sämre hör denna. Det enda positiva med Pastel är att den är vältecknad. Men det spelar ingen roll om den inte har något innehåll.

Är i skrivande stund inte komplett men kommer att utkomma i minst 16 delar.

Rekommenderas verkligen inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0