Lullabies From Hell av Hideshi Hino

image118

Denna manga finns endast på engelska.

Hideshi Hino har kallats för "most disturbing minds of Japanese manga". Han har specialiserat sig på skräckmanga. Han publicerades första gången 1967 och var mycket stor i slutet av 1970-talet och på 1980-talet.

Lullabies from hell samlar fyra av hans skräckserier. Dessa är A lullaby from hell, Unusual fetus - my baby, Train of terror och Zoroku's strange disease. I den första berättar författaren om sig själv (hoppas verkligen att den inte är självbiografisk). Den andra manganovellen handlar om en kvinna som föder ett odjur och bestämmer sig för att behålla barnet.  Train of terror handlar om tre barn som åker tåg. Efter att tåget passerat en tunnel ter sig världen mycket annorlunda. Den sista novellen handlar om en man som blir helt täckt av bölder.

Jag förstår varför Hino kallats för "most disturbing minds of Japanese manga". Speciellt första novellen ger mig kalla kårar. Lullabies from hell är läskig och obehaglig. Och mycket bra och vältecknad. Skräck är en genre som sällan är till för alla. Så också med Hinos verk. Men skräckfantasten kommer att få ut mycket av Lullabies from hell. Den rekommenderas (men att ha bland vuxenserier. Lullabies from hell är absolut inget för barn).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0