Kingdom Hearts av Shiro Amano

image10           image11           image12

En av Kingdom Hearts-serierna finns på svenska, de övriga är på engelska.

Kingdom Hearts är från början ett mycket populärt TV-spel till Playstation 2. Det är ett samarbete mellan Disney och Square Enix, ett av de största japanska spelföretag. Den otroliga populariteten har lett till att spelet fått två uppföljare (Kingdom Hearts Chain of Memories till Gameboy Advanced och Kingdom Hearts II till playstation) samt en mangaserier av den japanske serietecknaren Shiro Amano.

Huvudpersonen (i både mangan och spelet) är den 14-årige Sora. Då äventyret börjar befinner sig Sora på en ö med sina två bästa vänner. Under en storm, då ön blir anfallen av de hjärtlösa, hamnar Sora i en annan värld. Där träffar han hovtrollkarlen Donald (Kalle Anka) och kapten Goofy (Långben), som söker efter den försvunne kung Mickey (Musse) för att bringa honom åter till Disneyslottet. När trion upptäcker de Hjärtlösa, hemska varelser som lever på mörkret i andras hjärtan, sluter de sig samman för att hjälpa varandra och besegra de Hjärtlösa.

Jag har inte spelat TV-spelet. Mangan har jag däremot läst och den gav mig god underhållning trots att jag inte spelat Kingdom Hearts. Mangan är alltså så välgjord att den står på egna ben (vilket inte alla serier baserade på TV-spel gör). Den är vältecknad och kombinationen av manga och Disney är mycket underhållande. Mangan finns i fyra delar.

De andra spelen finns också i mangaform. Kingdom Hearts Chain of Memories är en kortare manga (i två delar). Den känns som en urvattnad version av första delen men ger ändå god underhållning.

Även Kingdom Hearts II har kommit i mangaform, också den gjord av Shiro Amano. Den håller lika god klass som första Kingdom Hearts. Serien rekommenderas, men framför allt de fyra första delarna (som baseras på det första spelet).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0