Magic Knight Reyearth av Clamp

image92

Bakom pseudenymen Clamp finns Nanase Ohkawa, Mokona Apapa, Mick Nekoi och Satsuki Igarashi. De är mangavärldens mest produktiva team med många succéer bakom sig. Förutom Magic Knight Reynearthfinns i skrivande stund även serierna xxxHolic och Chobits på svenska.

Magic knight Rayearth handlar om de tre flickorna Hikaru, Fuu och Umi. En händelse gör att dom förflyttas från Tokyo till planeten Cefiro. Trion tränas av trollkarlen Clef i konsten att hitta sin inre magi. Detta för att tjejerna tros kunna vara de legendariska Magic Knights som enligt en gammal sägen ska rädda Cephiro från undergång. Trion får även den Pokemon-liknande varelsen Mokona som följeslagare på deras äventyr.

Magic knight Raynearth består av två trilogier och finns således i totalt sex delar. Denna manga påstås på olika fansidor på nätet vara tecknarkollektivet Clamps absolut bästa produktion. Det tycker jag är att ta i. Den är inte lika originell och nyskapande som Clamps övriga serier. Det betyder dock inte att den på något sätt är dålig. Magic knight Reynearth är ett underhållande fantasyäventyr med fart och fläkt som främst riktar sig till högstadietjejer. Serien rekommenderas men den är inget måste.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0