Chronicles of the cursed sword av Yuy Beop-Ryong och Park Hui-Jin

image84

Författarduon Beop-Ryong och Hui-Jin slog igenom med dunder och brak i Korea med sin manhwa (koreansk manga) Chronicles of the cursed sword. Förlaget Megamanga (B. Wahlströms) ger nu ut den på svenska i 27 delar.

Manhwan utspelar sig i en annan värld där krig råder mellan demoner och människor. Huvudpersonerna är den föräldralöse Rey Yan och hans syster Syao Lin. Av en slump träffar de kung Jaryoon och hjälper honom motvilligt från både ondsinta människor och demoner. Att de är duktiga krigare beror mtycket på att Rey har ett fördömt svärd i sin ägo. Svärdet, som kallas PaSa-svärdet, kräver demonblod och verkar ha en egen dold agenda.

Det finns många manga- och manhwa-serier på svenska som handlar om kringströvande svärdsmän som kämpar mot demoner. Lite för många enligt min åsikt. Speciellt med tanke på alla mangagenrer som inte finns på svenska. Nåväl, i sin genre står sig Chronicles of the cursed sword väl. Det är ett underhållande vältecknat fantasyäventyr som passar 13-åringar och uppåt. Dock inget måste att köpa in. Men behövs en bra fantasymanga är denna serie att rekommendera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0