Godchild av Kaori Yuki

image152

Mangan har gått i den svenska mangatidningen Shojo Stars. Men i och med att Godchild nu kommer i pocketform på svenska slutade tidningen, till många läsares förfäran, att publicera den.

Yuki är en relativt känd mangaskapare med flera populära serier bakom sig. Hennes mest populära hittils är Angel Sanctuary. Andra kända serier hon gjord är Blood Hound, Godchild och Ludwig Revolution. Gemensamt för alla hennes serier är de gotiska inslagen, mörka antihjältar och referenser till skräckfilmer samt Alice i Underlandet. Godchild är inget undantag.
 
Mangan handlar om 17-årige Kain som ägnar sig åt att jaga galna mördare tillsammans med betjänten vännen Riff och sin tioåriga halvsyster Marie. Kain själv har ett mörkt förflutet och flera anytdningar om hans eget mörka jag antyds ju längre serien fortskrider. Serien utspelar sig i 1800-talets London. I de flesta mangapocketarna är det fyra avslutade serier i varje volym.

Godchild är mycket vältecknad. Därtill är handlingen oväntad, finurlig och mycket underhållande. Den är bitvis blodig och morbid, så den passar inte för allt för unga. Men det är inte värre än att 13-åringar och äldre får mycket ut av denna fantastiska manga.

Godchild hör till en av de bästa mangaserier jag läst och är det klart bästa inslaget i tidningen Shojo Stars (som för övrigt är en bra tidning där alla serierna är bra). Rekommenderas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0