Ooku: The Inner Chambers av Fumi YoshinagaDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Fumi Yoshinaga är ett stort namn inom mangavärlden. Hon är känd både för sina shojoserier (manga med unga flickor som primär målgrupp) och sina shojo-ai-serier (manga med homosexuellt tema och med kvinnor som målgrupp). Hennes största succé är Antique Bakery, men är också kvinnan bakom de omtyckta Flower of Life, Gerard & Jacques och Ooku: The Inner Chambers

Ooku utspelar sig i ett alternativt Japan under Edo-perioden. En sjukdom härjar, främst på den japanska landsbygden. Detta har lett till att sjuttiofem procent av alla män har dött. Därför har landets kvinnor tagit mer plats i samhället. Därför leds även shogunatet av kvinnor. I denna berättelse skickas de vackraste männen skickas till de mäktigaste ledarna och får där arbeta som livvakter och betjänter.

Ooku har varit nominerad till Tezuka Osamu Cultural Prize inte mindre än tre gånger utan att ha vunnit. Däremot har mangan vunnit Excellence Prize under 2006 års Japan Media Arts Festival samt Grand Prize 2009. En icke-tecknad långfilm baserad på Ooku är på gång och planeras att släppas till sommaren 2010 med Fuminori Kaneko som regissör.

Ooku är en lågmäld manga med relativt mycket dialog. Manuset är fyndigt och originellt med välgjorda teckningar. Mangans primära målgrupp är vuxna och den passar sig inte för barn. Däremot är den mycket läsvärd.

Mangan är pågående och planeras att bli 10 volymer.
Rekommenderas  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0